Crossyn scoort met Analytics of Data-platform

Artikel Computable | Een modern voertuig kan met enkele aanpassingen enorm veel informatie genereren. Over het rijgedrag, het functioneren van de motor, de remmen, de vering, maar ook over locatie, snelheid, versnelling, temperatuur…, noem maar op. En met die data kunnen mooie dingen gedaan worden. Dat is het idee achter Crossyn, een Analytics of Data-platform dat een revolutie in voertuigbeheer, -verzekering en -onderhoud in gang wil brengen. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Grootzakelijk project nomineert dit project.

Wat als uw autodealer u een berichtje kon sturen wanneer de katalysator van uw tweedehandsauto nagekeken moet worden? Of wanneer uw remmen aan vervanging toe zijn? Dat is wat de Private Care-oplossing van Crossyn doet. En het gaat nog verder. Met de oplossing kunt u als garagehouder het auto-onderhoud in een abonnementsvorm gieten. De eindgebruiker betaalt een vast bedrag per maand en krijgt er een auto voor terug die tiptop in orde is, zonder dat hij of zij daar omkijken naar heeft. U maakt automatisch een afspraak, levert uw auto af en alle mogelijke gebreken worden gerepareerd voordat deze problemen kunnen opleveren. Als bestuurder hoeft u dus nooit meer onzeker te zijn over welke kosten er deze maand op u af komen. U betaalt gewoon een vast bedrag per maand.

De data die een oplossing als Private Care verzamelt, is ook interessant voor verzekeraars. Zij krijgen een schat aan geanonimiseerde informatie, waardoor ze eenvoudiger een onderbouwde beslissing kunnen nemen over het verzekeren van bepaalde voertuigen. Hiermee kunt u namelijk de verzekering voor bijvoorbeeld tweedehandsauto’s afstemmen op de staat van het voertuig, maar ook op het rijgedrag van de bestuurder. Alle risico’s worden heel nauwkeurig in kaart gebracht. De oplossing helpt ook zowel garagehouders als verzekeraars om aan klantenbinding te doen én om een stabiele stroom aan terugkerende inkomsten te genereren.

Juryoordeel

“Een echte gamechangers die gebruiker in plaats van het eigenaarschap ondersteunt”

Al in de eerste beoordeling viel deze inzending op door de inzet van een ecosysteem, waarbij zowel consumenten als de automotive-branche worden betrokken om diverse veranderingen te realiseren. In de presentatie kwamen talloze mogelijkheden van de toegevoegde waarde van deze oplossing op een heldere wijze naar voren. Voorbeelden zijn organisaties die afhankelijk zijn van hun wagenpark om diensten te kunnen leveren, maar die uitdagingen ondervinden met het verzekeren ervan. Maar ook echte gamechangers die de trend van gebruiker in plaats van eigenaarschap ondersteunt voor deze branche.

Er zijn inmiddels behoorlijk wat uitdagingen op het gebeid van duurzaamheid, schaalbaarheid, privacy en compliance getackeld. De jury van de Computable Awards 2021 is daarom van mening dat de inzending ‘Analytics of Data-platform in voertuigbeheer’ van Crossyn, Motiv ICT Security, Nxtapps, Equinix en HPE een nominatie in de categorie Grootzakelijk project verdient.

Stemmen op onze nominatie kan via het Computable artikel.

Author: Computable