FAQ - DEVICES


DEVICES

Wat is een device?

Om jouw voertuig te kunnen verbinden aan ons platform maken we gebruik van devices. In de meeste gevallen gebruiken we twee devices voor een voertuig: de Redstone en de Observer.

Wat is een Redstone device?

De Redstone wordt ook wel ons accu-device genoemd. Dit device wordt geïnstalleerd op de accu van een voertuig. De Redstone is onze centrale gateway die met ons platform is verbonden via een private APN. Naast dat dit device ervoor zorgt dat de data naar het platform wordt verzonden, bevat het device een GPS-tracker, een gyroscoop en een temperatuurmeter.

Wat is een Observer device?

De Observer wordt ook wel het OBD-device genoemd, dit device ziet eruit als een zogenoemde ‘dongel’. Het verschil met een dongel is dat de Observer in staat is om naast OBD-informatie ook CAN-informatie uit het voertuig te lezen. Door middel van een energiezuinige Bluetooth-verbinding staat de Observer in contact met de Redstone. De Observer geeft je inzicht in de status van je voertuig.

Mijn voertuig heeft geen OBD-poort, kan ik nu mijn voertuig niet connecten met het Crossyn platform?

Niet alle voertuigen zijn geschikt voor de Observer. Neem contact op om te weten te komen of jouw voertuig geschikt is. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen het Redstone device te inbouwen. Dit device kan  informatie verzamelen over je locatie en je rijgedrag, op die manier kun je alsnog gebruik maken van tripregistratie en driving behaviour services.

Wat moet ik doen als ik een device kwijtraak?

De devices zijn eigendom van Crossyn. Ben je een device kwijtgeraakt? Neem dan contact op met de servicedesk, via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Crossyn mag kosten in rekening brengen voor de vervanging van een gestolen of verloren device.

Telefoon: +31 88 7960 019

E-mail: support@crossyn.com

 

Ik denk dat mijn device stuk is, hoe kan ik dat controleren?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een device niet werkt, controleer eerst even of het device goed is aangesloten.

Redstone device (accu)

Controleer of de kabeltjes van de Redstone goed zijn aangesloten op de positieve en negatieve polen van de accu en of de moeren op de accupolen stevig zijn aangedraaid. Als de Redstone goed is aangesloten gaat er een groen led-lampje knipperen. Let op: het Redstone device knippert eerst kort achter elkaar twee keer rood en twee keer groen voor maximaal twee minuten lang. Gaat het device daarna niet groen knipperen? Of knippert het led-lampje van rood naar groen? Dan kan het zijn dat het device stuk is. Neem dan even contact op met onze servicedesk. Om jou goed van dienst te kunnen zijn, vragen wij je om een duidelijke foto te nemen van de aansluiting van het Redstone device en een duidelijke foto van het IMEI-nummer dat op de sticker van het device staat. Mail deze vervolgens naar het onderstaande e-mailadres.

Telefoon: +31 88 7960 019

E-mail: support@crossyn.com