FAQ - DEVICES


DEVICES

Wat is een device?

Om een voertuig te verbinden aan het platform van Crossyn, maken we gebruik van een tweetal devices: de Redstone en de Observer.

Welke devices levert Crossyn?

Redstone (accu)

De Redstone wordt geïnstalleerd op de accu van het voertuig. De Redstone is onze centrale gateway die met ons platform is verbonden via een private APN verbinding. Dit device stuurt te verzamelde gegevens naar het platform.

Observer (OBD)

De Observer wordt in de OBD-poort van het voertuig geïnstalleerd. De Observer kan de CAN-data uit het voertuig verzamelen. Dit device is altijd verbonden met de Redstone door middel van een energiezuinige Bluetooth-verbinding.

Wat moet ik doen als ik een device kwijt raak?

De devices zijn eigendom van Crossyn. Ben je een device kwijtgeraakt? Neem dan contact op met de Servicedesk, via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Crossyn mag kosten in rekening brengen voor de vervanging van een gestolen of verloren device.

Telefoon: +31 88 7960 019

E-mail: support@crossyn.com

Hoe weet ik of een device stuk is?

In zeer uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat een van de devices niet werkt. Wanneer het Redstone-device op de juiste manier is aangesloten op de accu van het voertuig en er geen groen led-lampje gaat knipperen, kan dit betekenen dat het device stuk is. Let er op dat alle Redstone-devices eerst kort achter elkaar twee keer rood en twee keer groen knipperen voor maximaal twee minuten lang. Daarna gaat het knipperen over in een langzamer, dubbel groen knipperen. Is dat niet het geval, controleer dan altijd eerst of de kabeltjes van de Redstone goed zijn aangesloten op de positieve en negatieve polen van de accu. Haal de kabeltjes los en sluit ze nogmaals aan op de juiste polen. Draai de schroeven van de polen goed terug aan, zonder dat de kabeltjes verschuiven. Zijn de polen op de juiste manier aangesloten maar gaat er nog steeds geen groen led-lampje knipperen? Of knippert het led-lampje van rood naar groen? Dan verzoeken wij je contact op te nemen met onze Servicedesk. Om jou goed van dienst te kunnen zijn, verzoeken wij je om een duidelijke foto te nemen van de aansluiting van het Redstone-device en deze te mailen naar onderstaand e-mailadres. Vermeld daarbij ook het IMEI-nummer van het Redstone-device. Dit nummer kun je aflezen op de sticker die op het device staat.

Telefoon: +31 88 7960 038

E-mail: support@crossyn.com