FAQ - PRIVACY


PRIVACY

Welke gegevens worden er verzameld en waarvoor gebruiken we ze?

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Zo verzamelen we de persoonsgegevens die je zelf aan ons doorgeeft via het registratieformulier om een account voor je te kunnen aanmaken. Daarnaast verwerken wij voor jou ook gegevens die afkomstig zijn uit de devices in jouw connected car. Uit het device kunnen bijvoorbeeld de volgende gegevens worden gehaald: (technische) voertuiggegevens, het Voertuig Identificatie Nummer (VIN), gegevens over jouw gebruik van het voertuig, zoals acceleratie en remgedrag, én gegevens die duiden op storingen. In het privacybeleid ​​​​vind je uitgebreide informatie over welke gegevens wij precies verzamelen en hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.​​​​​​​

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij gebruiken jouw gegevens om een account voor je aan te maken en deze te koppelen aan jouw voertuig en de devices die daarin geïnstalleerd zijn. Daarnaast verwerken we de door jou aan ons doorgegeven gegevens om je goed van dienst te kunnen zijn wanneer je contact met ons opneemt. De gegevens die afkomstig zijn uit de devices in jouw connected car verwerken wij voor jou zodat jij ze kunt delen met een service provider, om gebruik te kunnen maken van de services die jij interessant vindt. In het privacybeleid vind je meer informatie over wat wij met jouw gegevens doen.

Hoe lang worden mijn gegevens bewaard?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens voor zo lang zij nodig zijn om onze diensten of de door jou gekozen services te kunnen leveren en om eventuele vragen na afloop van de dienstverlening te kunnen beantwoorden. Hoe lang jouw gegevens bewaard blijven is dus mede afhankelijk van hoe lang de service provider waarmee jij ze hebt gedeeld ze nodig heeft. Lees daarom ook altijd het privacybeleid van de service provider goed door!

Hoe veilig gaat Crossyn om met mijn data?

De gegevens die afkomstig zijn uit de devices in jouw connected car worden verzameld en verwerkt met behulp van devices en processen die geschikt zijn om de beveiliging en vertrouwelijkheid van de data te waarborgen.

De gegevens uit de devices in jouw connected car, jouw accountgegevens en de persoonsgegevens die je zelf aan ons doorgeeft, worden opgeslagen op ons platform. Wij nemen de bescherming van jouw gegevens uiterst serieus en hebben daarom passende technische en organisatorische maatregelen genomen om ons platform te beveiligen en jouw gegevens te beschermen tegen bijvoorbeeld verlies of misbruik. Wij houden ons niet alleen aan de eisen die de privacywetgeving stelt, maar ook aan de normen van ISO 27001. Jouw gegevens worden gekoppeld aan een pseudo-id en versleuteld met hoogwaardige encryptiesoftware. Bovendien worden de gegevens afkomstig uit de devices niet verstuurd via het internet, maar via een beveiligd private network. Van tijd tot tijd evalueren wij de genomen maatregelen en passen wij deze aan, aan de stand van de techniek.

Kan Crossyn mij volgen als ik in een connected car rijd?

Nee, jouw persoonsgegevens zijn altijd gepseudonimiseerd en versleuteld met hoogwaardige encryptiesoftware. Wij kunnen jou dus niet volgen wanneer jij in jouw connected car rijdt. Alleen als jij ervoor kiest jouw gegevens te delen met een service provider, worden jouw gegevens zichtbaar voor die service provider.

Kan de service provider mij volgen als ik in een connected car rijd?

Alleen wanneer jij de service provider toestemming geeft om toegang te krijgen tot jouw locatiedata kan de service provider jouw locatie zien. Via de drivers portal kun je je privacyvoorkeuren aanpassen, je kunt hier bijvoorbeeld het delen van jouw locatie uit zetten.