FAQ - PRIVACY


PRIVACY

Welke gegevens worden er verzameld en waarvoor gebruiken we ze?

Crossyn verzamelt persoonsgegevens en gegevens die afkomstig zijn uit het device in jouw Connected Car. De persoonsgegevens die Crossyn verzamelt zijn de gegevens die jij zelf aan ons doorgeeft. Deze gegevens hebben we nodig om ervoor te zorgen dat jij optimaal gebruik kunt maken van onze diensten.

Daarnaast verwerken wij voor jou ook gegevens die afkomstig zijn uit het device in jouw Connected Car. Uit het device kunnen bijvoorbeeld de volgende gegevens worden gehaald: (technische) voertuiggegevens (zoals de bandenspanning, de temperatuur van de koelvloeistof en het brandstofpeil), het Voertuig Identificatie Nummer, gegevens over jouw gebruik van het voertuig zoals acceleratie en remgedrag, locatiegegevens én gegevens die duiden op storingen. Deze gegevens verzamelen we voor jou, zodat jij van onze diensten gebruik kunt maken en deze gegevens kunt delen met de service provider van een service die jij interessant vindt. Dit kun je eenvoudig doen via de Drivers Portal.

In ons privacybeleid vind je uitgebreide informatie over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

De persoonsgegevens en de gegevens die wij ontvangen uit het device in jouw Connected Car worden zorgvuldig behandeld. Hierover kun je meer lezen in ons privacybeleid.

Wij houden ons aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG), en verwerken de persoonsgegevens voor de doeleinden zoals omschreven onder de vorige vraag.

Op de Drivers Portal kun je zelf eenvoudig jouw persoonsgegevens beheren en delen met de partijen die jij interessant vindt, zodat je kunt profiteren van services die speciaal op jou zijn toegesneden. De service provider zal jouw persoonsgegevens vervolgens gebruiken om de door jou gekozen service te kunnen leveren. Dit doet de service provider in overeenstemming met zijn eigen privacybeleid.

De gegevens worden versleuteld opgeslagen en gekoppeld aan een pseudo-id. Ze zijn dus altijd goed beveiligd en geanonimiseerd.

Hoelang worden mijn gegevens bewaard?

Wij nemen de beveiliging van jouw gegevens en de veiligheid van jou en jouw voertuig uiterst serieus. Daarom hebben we uitgebreide technische maatregelen genomen om te voorkomen dat het device kan worden gehackt.

Kan het device gehackt worden?

Het device van Crossyn verstuurt data via een private APN naar ons platform. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor buitenstaanders om het device van Crossyn te hacken. Crossyn neemt hacking serieus, daarom hebben we de meest uitgebreide technische maatregelen genomen om te voorkomen dat het device wordt gehackt.

Kan de service provider mij volgen op het moment dat ik in een Connected Car rijd?

Alleen wanneer jij de service provider toestemming geeft om toegang te krijgen tot jouw locatiedata kan de service provider jouw locatie zien. Via de drivers portal kun je je privacyvoorkeuren aanpassen, je kunt hier bijvoorbeeld het delen van jouw locatie uit zetten.