FAQ - CONNECTED CAR


CONNECTED CAR

In mijn voertuig zit al een optie connected car, kan ik mijn auto evengoed verbinden aan het Crossyn platform?

Dat kan! Alleen moet je dan wel even het device laten inbouwen. Het device van Crossyn staat los van de connected car oplossing die geboden wordt door de fabrikant. Het voordeel van het connecten van jouw voertuig via Crossyn is dat je zelf bepaalt welke data je met welke partij gaat delen. Op deze manier kun je gebruik maken van verschillende diensten van verschillende service providers.

Is mijn voertuig geschikt als connected car?

Vrijwel alle voertuigen zijn geschikt om verbonden te worden aan het platform van Crossyn. Er zit alleen een groot verschil in de hoeveelheid data die uit het voertuig te halen is.

Voertuigen ouder dan 10 jaar connecten we met slechts één device, deze voertuigen zijn in staat om informatie over het rijgedrag te verzamelen. Dit doen ze aan de hand van GPS, gyroscoop informatie en temperatuurmetingen. 

Vrijwel alle voertuigen jonger dan 10 jaar kunnen ook inzicht geven in de status van het voertuig. Ook hiervoor geldt, dat de hoeveelheid beschikbare data afhankelijk is van het merk, type, en bouwjaar van een voertuig.

Twijfel je of we jouw voertuig kunnen connecten? Neem even contact op met onze servicedesk via service@crossyn.com, bel even naar +31 88 7960 019, of stuur een WhatsApp bericht naar +31 (0)6 430 340 78.

Hoe connect ik mijn voertuig?

Je kunt je voertuig verbinden aan het platform van Crossyn door middel van een tweetal devices. Je kunt ervoor kiezen om deze zelf in te bouwen maar je kunt ze ook in laten bouwen bij een werkplaats naar keuze. Nadat de devices zijn ingebouwd in je voertuig wordt je auto gekoppeld aan het platform en kun jij je data gaan verzamelen!

De devices zijn geïnstalleerd in mijn voertuig, en nu?

Vanaf het moment dat jouw voertuig voorzien is van de devices, gekoppeld is aan ons platform en aan jouw account begin je met het verzamelen van data. Als je inlogt op de drivers portal met je accountgegevens kun je je privacyvoorkeuren aanpassen. De data die je deelt, vind je terug in de services die je afneemt.

Ik ga op vakantie, werkt mijn connected car ook in het buitenland?

Ja, de devices van Crossyn bieden een Europese dekking zonder bijkomende kosten. Er zijn een aantal landen die niet gedekt zijn: Albanië, Bosnië Herzegovina, Iran, Israël, Macedonië, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije en Wit-Rusland.

Wat gebeurt er als ik toch in een van de landen terecht kom waar geen dekking is?

Dan pauzeren we de stroom van data uit jouw voertuig, zodat je niet voor onverwachtse kosten komt te staan. Wil je toch in een van deze landen op vakantie en gebruik blijven maken van de connected car services, neem dan contact op met je service provider.

Wat moet ik doen als ik mijn voertuig verkoop?

Als je je voertuig verkoopt, vergeet dan niet de devices uit te bouwen. Let op dat je allebei de devices uitbouwt, het Redstone (accu) device en het Observer (OBD) device. Wil je je nieuwe voertuig connecten? Dat kan! Geef even aan de servicedesk door wat het VIN is van jouw nieuwe voertuig zodat we dit voertuig kunnen koppelen. Zorg ervoor dat de devices worden geïnstalleerd in jouw nieuwe voertuig!