CareToDrive: ‘Onderhoud, APK, pechhulp en vervangend vervoer voor een vast bedrag per maand’

Artikel Automobiel Management | Particulieren die een tweedehands auto aanschaffen kunnen sinds kort bij een aantal dealers kiezen voor CareToDrive. Voor een vast bedrag per maand hoeven ze zich voortaan geen zorgen meer te maken over onverwachte reparatie- en onderhoudskosten. Ook APK, pechhulp en vervangend vervoer zijn gedekt. “Deze oplossing is niet alleen heel interessant voor de klant, maar biedt ook grote kansen voor de dealer”, vertelt Robert Spaan van Aon, de partij achter de nieuwe dienst.

De occasionmarkt is booming. Het aantal gebruikte auto’s dat afgelopen jaar door de vakhandel werd verkocht, ligt hoger dan ooit. Het openbaar vervoer werd in coronatijd gemeden en de auto werd gezien als de beste manier om van A naar B te komen. “We hadden geen glazen bol. Al voor de corona-uitbraak zagen we kansen voor deze nieuwe dienst. De timing is uiteraard goed gebleken. De markt voor tweedehands auto’s is immers geëxplodeerd”, benadrukt Spaan, Managing Director Business Development bij de adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen.

Wat is CareToDrive?

De oplossing die Aon samen met GT Motive, Crossyn Automotive en Allianz Partners gelanceerd heeft, is bedoeld voor particulieren die een gebruikte auto’s kopen. Er zitten wel wat eisen aan de occasion. Deze mag niet ouder dan acht jaar oud zijn en mag maximaal 100.000 kilometer op de teller hebben staan. Het motorvermogen van de auto moet bovendien lager zijn dan 250 kW en het gewicht van de auto mag de 3.500 kg niet overschrijden. Voor een vast abonnementsbedrag per maand is de klant gevrijwaard van alle reparaties aan mechanische en elektrische onderdelen, periodiek onderhoud en slijtage. Ook de APK valt binnen het pakket, net als pechhulp en vervangend vervoer. Daarmee biedt CareToDrive een extra dekking op de standaard fabrieksgarantie van modellen of een eventuele extra garantie bij aankoop van een occasion. Alle mechanische en elektrische onderdelen vallen binnen de dekking. Onderdelen aan de buitenkant van de auto, denk aan glas, banden en de lak, niet. Er gelden geen beperkingen zoals een eigen risico of een claimlimiet.

Niet elke klant is een autoliefhebber. En niet iedereen heeft evenveel verstand van auto’s. Ook dat is een belangrijke reden om de oplossing aan te bieden. “Hoe weet je bij een tweedehands auto of er geen onverwachte reparaties of onderhoud op komst zijn?” Dit is volgens Spaan een van de grootste ergernissen bij particulieren die een tweedehands auto kopen. “Er is niets vervelender dan tijdens een APK of onderhoudsbeurt geconfronteerd worden met onverwachte hoge kosten. Dat voorkom je door te kiezen voor CareToDrive.” Particulieren die zekerheid willen overwegen nu steeds vaker private lease. Ze rijden dan in een nieuwe auto en voorkomen onverwachte kosten en reparaties. “Wij bieden de alles-in-een-service nu ook aan voor tweedehands modellen. Dat levert een heel ander prijskaartje op. En een groot voordeel is dat je hierbij geen BKR-registratie krijgt, wat bij private lease natuurlijk wel het geval is.”

Lees het hele artikel hier.

Do you want to learn more about our services? Please, visit our website and feel free to contact us.

Author: Automobiel Management