Innovatie met voertuigdata

Artikel Dutch IT channel| Meer dan ooit genereren voertuigen grote hoeveelheden data. Tegelijkertijd is de technologie aanwezig om die data om te zetten in bruikbare inzichten. Smart Profile is daarom samen met Crossyn Automotive een innovatief project gestart om marktpartijen te voorzien van data waarmee zij hun operaties aanzienlijk efficiënter kunnen maken.

“Binnen Smart Profile hebben we een special team genaamd Smart Profile Labs welke zich bezighoudt met innovatie rondom data. In dit geval heeft die innovatie alles te maken met voertuigdata”, zegt Michiel Alkemade, CEO van Smart Profile. “Rijdende voertuigen generen enorm veel data per seconde. Om die data om te zetten naar bruikbare informatie is het belangrijk deze data te verzamelen in een platform waardoor het via onder andere dashboards inzichtelijk kan worden gemaakt.”Smart Profile werkt hierin samen met het Tilburgse bedrijf Crossyn. Een bedrijf dat zich bezighoudt met de coaching van rijgedrag is één van de eersten die daadwerkelijk gebruik maakt van dit platform.“Het gedrag van een bestuurder heeft namelijk invloed op heel veel terreinen. Zo is het economische aspect: als iemand zuiniger rijdt verbruikt hij minder benzine. Maar er zijn ook ecologische aspecten. Hoe lang laat je je auto bijvoorbeeld stationair rijden, en hoe groen ben je daarmee eigenlijk? Hoeveel Co2 stoot jij eigenlijk uit? En dan heb je nog het schade-aspect; mensen die slecht rijgedrag vertonen maken eerder een ongeluk dan mensen die zich altijd netjes aan de maximumsnelheid houden. Voor al deze aspecten gebruiken wij de verzamelnaam ‘eco-driving’.”

Lees het gehele Dutch IT channel artikel hier.

Do you want to learn more about our services? Please, visit our website and feel free to contact us.

Author: Dutch IT channel