Schadelast daalt met 47% door Fleet control

De schadelast bij wagenparken is de laatste jaren enorm toegenomen. Wagenparken zijn hierdoor steeds moeilijker te verzekeren (bron), zo ondervond ook een internationaal uitzendbureau. Zij had als doel om de hoge schadelast in haar wagenpark op grote schaal terug te dringen, om zo haar verzekeringspremie te verlagen. Een rondgang bij de meeste verzekeraars bleek op geen gewenste oplossing uit te lopen. Totdat een verzekeraar hen een voorstel deed om de verzekeringspremie zelfs iets te verlagen. Mits de klant telematicatechnologie zou inzetten om inzicht in het effect van rijgedrag op de schadelast te verhogen. Het uitzendbureau koos ervoor te investeren in telematicatechniek, en met succes. Sinds de installatie is de schadelast met maar liefst 47% gedaald (!) en kan de premie in de toekomst zelfs nog verder omlaag.

Meer grip op de schadelast

Sinds juli 2019 zijn alle voertuigen van het uitzendbureau voorzien van telematicatechnologie van Crossyn. Het wagenpark beschikt over bijna 200 voertuigen om haar werknemers te faciliteren bij werkgevers. De wagenparkbeheerder heeft met toestemming van haar werknemers inzicht in het rijgedrag van de berijders, en zodoende ook meer grip op de schadelast. Aan de hand van analyses en inzichten kan de wagenparkbeheerder zich richten op proactieve coaching en het geven van feedback aan goede en minder goede berijders. Naast de wagenparkbeheerder heeft nu ook de verzekeraar meer grip op de schadelast en leert zij met behulp van geanonimiseerde data steeds meer over het effect van rijgedrag op de schadelast.

Conclusie Fleet Control

Crossyn kan concluderen dat het resultaat van ook deze case positief is voor alle betrokkenen. Door de inzet van telematicatechnologie kunnen organisaties niet alleen profiteren van een lagere, passende verzekeringspremie. Fleet control resulteert ook in een efficiëntere planning en een fikse besparing op de brandstofkosten. De verzekeraar heeft meer grip op haar portefeuille en kent door kostenbesparing tevreden klanten. Tot slot leidt het coachen van berijders op beter rijgedrag niet alleen tot een toekomstige premieverlaging, maar ook (en misschien wel het belangrijkste) tot een hogere verkeersveiligheid.

Lees hier meer over onze solution Fleet Control of neem vrijblijvend contact met op ons.

Auteur: Sanne Heijs